Кокосовото масло - добро решение и в кулинарията, и в козметиката

Яна Данаилова за ползите и приложението на кокосовото масло

Кокосовото масло притежава изключително полезни свойства за целия организъм, независимо дали се прилага за външна, или вътрешна употреба. Хубаво е да имате предвид обаче, че пресованите екстракции и останалите видове рафинирано кокосово масло са предназначени за външно приложение, а за вътрешна употреба е препоръчително да използвате нерафинирано кокосово масло.

Кокосовото масло има добри свойства по отношение на свалянето на излишните килограми, овладяването нивото на неблагоприятния холестерол, препоръчва се при заболявания на щитовидната жлеза, подпомага храносмилателните процеси.

Този продукт може да се използва в кулинарията, тъй като има висок праг на горене и при загряване на става опасен за здравето. Изобилства от наситени мазнини, но те не са неблагоприятни, обяснява нутриционистът Яна Данаилова. 


Още от Шоколад