Teste për Covid-19 në kushte shtëpiake do të shiten në farmaci

“Gjatë 24 orëve të para nuk mund të kuptohet nëse fëmija është i infektuar me koronavirus, ose ka grip, prandaj ai duhet të izolohet”, deklaroi për BNR prof. Iva Hristova – zëvendësdrejtoreshë e Qendrës për Sëmundje Ngjitëse dhe Parazitare. Ajo tha gjithashtu se tashmë janë përpunuar teste, të cilat mund ta diferencojë virusin shpejtë në kushte shtëpiake. Këtë vjeshtë ato do të përhapen në treg me çmim 10 leva (5 euro).

“Këto teste janë më të shpejta dhe të sigurta në krahasim me të ashtuquajturat “teste të shpejta”, tha gjithashtu prof. Iva Hristova. Sipas fjalëve saj ata të cilët tashmë kanë qenë të sëmurë nga koronavirusi kanë antitrupa në organizëm dhe në rast një infektimi tjetër do të kenë më pak simptoma, përfshi këtu edhe fëmijët.