Paralajmërim për efikasitetin e maskave në shkollë

Mbajtja e një maske gjatë tërë ditës në shkollë fsheh rreziqe, paralajmëroi alergologu Tihomir Mustakov. Para takimit të 19 të specialistëve në fushën e mjekësisë organizuar nga fondacioni MOST mjeku rekomandoi që fëmijët të mos grumbullohen në një vend gjatë pushimeve mes orëve të mësimit dhe të dalin jashtë shkollës, ku ajri është më i pastër.

Nxënësit mbeten në shkollë rreth 8 orë, madje më shumë. Mbajtja e një maske gjatë tërë kësaj periudhe fsheh rreziqe nga përhapja e infeksioneve të tjera. Në rast ngjitjeje eventuale të virusit Covid maska mund të humbasë funksionin e vet mbtojtës.

Duhet të ketë instruksione të qarta për mbajtjen e maskave, kur të hiqet dhe ku të vendoset, sepse në qoftë se ajo bie në dysheme, ose shkëmbehet me maskën e një fëmije tjetër, atëherë do të ketë efekt të kundërt, paralajmëron eksperti. 
Още от MË E RËNDËSISHMJA PËR KORONAVIRUSIN