10% rritje e shpenzimeve për pagat

Megjithë krizën për shkak të pandemisë së Covid-19 shpenzimet e biznesit dhe të shtetit për pagat po rriten. Sipas Institutit Kombëtar të Statistikave gjatë tremujorit të dytë të vitit shpenzimet e përgjithshme për një orë pune të punuar janë rritur mesatarisht 9.9% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Në industri rritja është 10.7%, në shërbime – 9%, ndërsa në ndërtim – 6%. Më e lartë është rritja në sektorët e “Pasurive të patundshme” – 24%, në “Arsim” – 19% dhe në “Industrinë nxjerrëse” – 13.5%. Më pak rriten paratë në sektorët më të prekur nga kriza – “Hotelet dhe restorantet” – 3.4%.


Още от БНР уеб