За първи път се открива фермески фестивал в УХТ-Пловдив

Университетът по хранителни технологии кани пловдивчани на първия фермерски фестивал в двора на университета днес след 10 часа. Започва и традиционната 67-ма научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии - 2020”.
„Акценти в програмата са иновации в областта на хранителната и биотехнологичната индустрии”, сподели зам.-ректорът по научна и международна дейност доц. Галин Иванов.
За първи път в УХТ паралелно с конференцията ще се проведе Фермерски фестивал. Той ще бъде открит официално в 10 ч. и продължава до 18 часа. В двора на университета ще бъдат разположени щандове на семейни ферми и малки производители, отрупани с есенната им продукция.
Сред участниците на фестивала в Пловдив ще бъдат и студенти от специалност „Технология и качество на храните“ в УХТ. Те ще представят своите иновативни разработки "Колбас от птиче месо с кашу и годжи бери", "Кренвирш с мляко", колбас "Специалитет" и иновативни рибни продукти.
Фермерският фестивал в университета се организира по идея на Блага Генева, възпитаник на УХТ.
Може да чуете повече от двата звукови файла по темата.