Mutacionet e reja të Covid-19 gjithashtu sulmojnë të mbijetuarit

Njerëzit që mbijetuan koronavirusin nuk janë të mbrojtur nga infeksioni me variantet e tij të reja, tha për Nova TV Doc. Kirill Karamfillov, shef i repartit të kardiologjisë invazive në Spitalin Aleksandrovska. “Ka disa mutacione të koronavirusit që janë shumë më ngjitës dhe vdekshmëria prej tyre është identike me atë të variantit klasik”, shtoi ai. Këto janë llojet nga Britania e Madhe, Afrika e Jugut dhe Brazili dhe ato shfaqen në vende pa masa të rrepta – “ku koronavirusi ka kohë që është lënë të përhapet pa kufizime”.

Kardiologu rekomandoi që masat që kemi për momentin të vazhdojnë.


Още от Të dhëna aktuale