Do të blejmë vaksina ruse dhe kineze nëse Evropa i miraton ato

Versioni optimist parashikon 1.5-2 milion të imunizuar kundër Covid-19 deri në fund të gushtit, tha para BNR Prof. Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare të Sëmundjeve Infektive dhe Parazitare. Ai theksoi se në mënyrë që të shmanget një mungesë e mundshme e vaksinave, shteti do të kërkojë mundësi të tjera - përfshirë këta ruse dhe kineze, nëse rregullorja evropiane i njeh ato.

Këtë javë, për herë të parë, kemi më pak se 100 të infektuar për 100 000 njerëz në një periudhë 14-ditore, shtoi ai. Sipas tij, hapja graduale e restoranteve do të bëhet në prill. Për shkak të tendosjes së re, lirimi i masave do të jetë “i kujdesshëm dhe hap pas hapi”.


Още от Të dhëna aktuale