370 mln leva ndihma për biznesin gjatë muajve të ardhshëm

Më shumë se 8000 kompani, të cilat aplikuan për mbështetje nga shteti, do të marrin një total prej 116 milion leva nga 25 janar nga Programi Operativ “Inovacioni dhe Konkurrenca”, tha Ministri i Ekonomisë Laçezar Borisov për BNR. Veçmas, 250 000 vende pune tashmë u mbështetën nën masën 60/40 dhe 29 milion leva u paguan për ata që janë të punësuar në industritë e restoranteve, turizmit dhe transportit.

Në muajt e ardhshëm, gati 370 milion leva do të arrijnë biznesin si ndihmë nga shteti për shkak të bllokimit të dytë, shtoi ministri. Sipas tij, 2020 përfundon me një rënie prej rreth 4 për qind. “Ndoshta këtë vit do të kemi rritje ekonomike që do të mbulojë rreth 80 për qind të asaj që u humb gjatë krizës”, tha ai.


Още от Të dhëna aktuale