"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Вкусен следобед от 31 януари, 2021 г., Първа част

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед", това е епизодът от тази неделя, 31 януари.
И днес ще си прекараме смислено и приятно свободното време, а ако ви се допие нещо, нека то е кафе с шоколадов сладкиш.
Защо казвам това, ами защото ни очаква един ароматен разговор за шоколадовото брауни.


Къде е Родината му, каква бъркотия в кухнята го е породила, как го поднасят в Англия и какви са тънкостите при приготвянето на шоколадовия десерт. За това си говоря с хоби сладкаря Кирила Ангелова.
Но...преди това, в първата част на предаването правим реверанс към голямата Стоянка Мутафова, която ни напусна преди година. Поводът е наближаването на рождения й ден, на 2 февруари.
За някои скъпи спомени с актрисата ще разкаже проф. Николай Атанасов-Шуши, играл със Стоянка Мутафова пиесата "Госпожа Стихийно бедствие" над 1200 пъти. След това, припомням едно интервю с актрисата на Румен Стоичков, колега от "Нощен хоризонт" nо повод 93-годишнината на Мутафова.
Знакови диалози, останали в Златния фонд на националното радио също прозвучат в първата част.


Във втората част започваме с кулинарна изненада, с която ще прелеем естествено към шоколадовата ни тема. Кирила Ангелова, хоби сладкар и личност, за който храната е съпреживяване и форма на общуване, ни предлага да си направим брауни със 70 % тъмен шоколад.
След това, ще ви разкажа за Петко Мирчев - фотограф, пианист, журналист и шоколатиер по призвание, който е научил тънкостите как се прави най-страхотния шоколад от майсторите във Франция.
Бъдете с "Вкусен следобед" в неделя след новините в 16 и 17 часа на 90 мегахерца и онлайн на http://player.bnr.bg/?p=21
Останете с радио Кърджали!

Още от Вкусен следобед