Ресторантьор за локдауна: Работихме, колкото да оцелеем

Христо Ламбев, собственик на заведение

Хората нямат вече сигурност в този бранш. С това могат да се обобщят настроенията на собственика на ресторант в Кърджали Христо Ламбев към възобновяването на дейността на заведенията за хранене от днес. Той бе един от гостите в изнесеното студио на радио Кърджали. 
Христо Ламбев с първи реакции: "Имаме резервации и настроението е все едно, че откриваме ново заведение. И за нас, и за хората. Имаме малки страхове, че пак може да ни затворят. Приспособихме се много трудно. Правихме разноси и пак продължаваме да ги правим, защото не се знае какво ни очаква. Работихме, колкото да оцелеем и колкото да задържим част от персонала. Друга част бяха в неплатен отпуск. Държавата им бавеше парите, тези 24 лв., които трябваше да ги плащат. Хората едва оцеляха. Много трудно беше за всички."

Още от БНР уеб