Ndryshime në listën e vendeve sipas zonave të ngjyrave për Covid-19 për hyrje në Bullgari

Që nga e mërkura, 1 shtatori, studentët e huaj nga vendet që bien në zonën e kuqe dhe që kanë një vizë të tipit "D" mund të hyjnë dhe të qëndrojnë në Bullgari për qëllime studimore për një periudhë afatgjatë. Këtë e urdhëroi Ministri i Shëndetësisë Stojço Katsarov me urdhrin e tij nga sot, 27 gushti.

Gjithashtu nga 1 shtatori, Maqedonia Veriore, Mali i Zi, Kosova, Kazakistani, Shtetet e Bashkuara, Shën Lucia, Federata e Shën Kitts dhe Navis dhe Irlanda bien në zonën e kuqe. Kjo bëhet me një ndryshim në listën e vendeve sipas zonave të ngjyrave, sipas të cilave përcaktohet rendi i hyrjes në Bullgari.

Nga e njëjta datë, Gjermania, Estonia, Kroacia, Italia dhe San Marino kalojnë nga zona jeshile në atë me ngjyrë portokalli. Rumania tashmë po lëviz në zonën e gjelbër.

Me urdhrin e njëjtë krijohet një listë e vendeve certifikatat e vaksinimit të të cilave konsiderohen ekuivalente me certifikatën digjitale të BE-së për Covid. Këto janë: Maqedonia Veriore, San Marino, Konfederata Zvicerane, Turqia, Ukraina, Vatikani (vetëm në lidhje me certifikatat e lëshuara të vaksinimit).