Ministri i Arsimit: Rritja graduale e rasteve të Covid -19 nuk është shqetësuese

Rritja graduale e rasteve të reja të koronavirusit në vend nuk është ende shqetësuese, tha Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov, i cili shtoi se efekti epidemik po monitorohet pas fillimit të vitit shkollor. Sipas tij, përqindja e mësuesve dhe nxënësve të karantinuar në vend mbetet e ulët. Janë tre rrethe me një përqindje më të lartë, ku shkollat ​​individuale kanë kaluar në trajnime online - Veliko Tërnovo, Kjustendill dhe Shumen.

Që nga 20 shtatori (në Bullgari viti shkollor fillon më 15 shtator) nxënësit e karantinuar janë 0.44% prej të gjithëve, dhe përqindja e mësuesve është 0.71. Aktualisht, 32% e mësuesve janë të vaksinuar dhe 2.3% e studentëve.
Подкасти от БНР