"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

''Вкусен следобед'' от 17 октомври, 2021 г., Първа част

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед".
Надявам се, да сте на 90 мегахерца, защото ви очакват два часа, наситени с хубави и вкусни преживявания!
В първата част на предаването, ви срещам с младия изпълнител Фидан Меров, който освен че пее, обича кулинарията и градинарството. А с песен и любов всяка гозба става хубава. Той ще ни даде рецепта за тиквен крем в чаша и за разядка с червени чушки.


Следват размисли на тема има ли гастрономически туризъм в България. Кулинарната ни обиколка из България представя стари отдавна забравени ястия. Като например ракарника, който е гозба от речни раци и ориз.
След това отиваме виртуално към Италия, където пастата е издигната в култ. По този повод ви представям как се прави пене с шунка и маскарпоне по рецепта на Петя Аргирова!


Във втората част на предаването ще се спрем на най-любимото ни италианско ястие. Всяка домакиня обича да приготвя пица, но в повечето случаи резултатът не е като този в известните пицарии, където тестеното ястие се приготвя на пещ. За тънкостите на тестото на пица, за добавките и подправките, си говоря с пекаря сладкар от "Шефс клуб" Смолян Снежана Орлова.
След това ще научим как се прави турска пица, или така наречено пиде, което пък има роднинска връзка с грузинското хачапури.
След това ще отскочим до село Лисиците, в което живеят едва 15 души, а единствената им връзка с цивилизацията е най-дългият въжен мост в България!
Слушайте "Вкусен следобед" всяка неделя от 4 до 6 на 90 мегахерца или в реално време, онлайн на


Още от Вкусен следобед
Подкасти от БНР