Alternativa e “certifikatave të gjelbra” është bllokimi në të gjithë vendin

Ministria e Shëndetësisë do të vendosë një bllokim të pjesshëm ose të plotë nëse “certifikata e gjelbër” nuk funksionon deri në fund të tetorit. Kjo u tha nga Zëvendës Ministri në detyrë i Shëndetësisë Dr. Aleksandër Zllatanov para televizionit Bulgaria ON AIR.

“Brenda 10 ditëve, ne do të monitorojmë nga afër pandeminë dhe nëse këto masa funksionojnë. Nëse ato nuk funksionojnë gjatë kësaj kohe, ne do të përballemi me opsionin e vetëm për t’u marrë me pandeminë - për të shkuar në bllokim të pjesshëm ose të plotë”, tha Zëvendës Ministri. Sipas tij, “certifikata e gjelbër” po vendoset tani sepse në verë Ministria e Shëndetësisë nuk e dinte se si do të zhvillohej pandemia dhe nuk donte t'i trembte njerëzit.