При проблеми със стомаха, консумирайте ябълките печени

Ябълките, като всяка кисела храна, могат да причинят подуване на корема и дразнене на лигавиците, ако ги консумираме на гладен стомах. Това заяви диетологът Олга Корабльова, цитирана от руски медии.

Ябълките са едни от най-полезните плодове, но могат да са опасни за хора със стомашно-чревни заболявания, гастрит и язва на стомаха или червата, добавя диетологът.

За хора със стомашни проблеми е добре ябълките да се консумират печени, тъй като в процеса на топлинна обработка лимонената и ябълчената киселина в тях се разрушават, но остава пектинът. Корабльова казва още, че именно пектинът е този, който има благоприятен ефект върху чревната функция.

Още от Здрави и активни
Подкасти от БНР