Дегустаторът Николай Коев: Кулинарията е изкуство

Интервю на Добринка Добрева с Николай Коев в предаването ''Нощен хоризонт''
"Кулинарията е изкуство и форма на общуване", каза за БНР дегустаторът Николай Коев.

По думите му нашата кухня е изключително интересна.

"Забелязал съм, че традиционно хората имат интерес към езкотиката", допълни в предаването "Нощен хоризонт" Коев.

Той коментира, че има интерес към сладкарството.
"Моят приятел Петко Костадинов води интересни курсове, правил съм интервю с него. Знам, че има българи, които печелят много от състезанията в Лондон, аматьорски състезания по оформление".

На сайта Очилатите дегустатори на Николай Коев можете да намерите повече информация за неговите инициативи.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БЧК създаде специална платформа foodprogram.redcross.bg, която е прикачена към основния сайт на организацията, за да улесни тези, които имат право да получат пакет с храна по Оперативната програма за храни на ЕС.


Още от Нощен хоризонт
Подкасти от БНР