36 për qind e bullgarëve janë kundër vaksinave për Covid-19, 33 për qind janë “për”

36 për qind e bullgarëve janë kundër vaksinave kundër koronavirusit dhe 33 për qind i mbështesin ato. Kjo u bë e ditur nga Instituti i Filozofisë dhe Sociologjisë në Akademinë Bullgare të Shkencave, duke iu referuar rezultateve të një sondazhi përfaqësues kombëtar të kryer në mesin e vitit 2021 me më shumë se 1150 qytetarë të rritur.

44 për qind e bullgarëve preferojnë sëmundjen si një opsion për fitimin e imunitetit kundër Covid-19 dhe 22 për qind preferojnë vaksinimin.

Kërkesa për të mbajtur maska ​​në rrethana të tilla mbështetet nga tre të katërtat e bullgarëve, dhe mbyllja e bizneseve dhe vendeve të punës - nga 56 për qind e popullsisë.