ЕВРАНЕТ ПЛЮС
евранет Светослав Малинов

Св. Малинов: Могат да се финансират системи за ранно предупреждение

Общините Бургас и Камено кандидатстват за европейска помощ от фонд „Солидарност“ след наводненията, които причиниха бедствие в региона преди по-малко от месец. Кметът на Бургас Димитър Николов посочи, че вече е задвижена процедурата. Вече са..

публикувано на 21.11.17 в 09:00

Кои са приоритетите в бюджета на ЕС за следващата година

Преговорите за бюджета на ЕС за следващата година започнаха в 10 сутринта миналия петък и завършиха в 4 часа рано сутринта в събота, 18 ноември. Очевидно спорните въпроси, на които Европейският съвет и европарламентът е трябвало да намерят отговор, са..

публикувано на 21.11.17 в 08:25

Последният мониторингов доклад на ЕК за България

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев определи доклада на Европейската комисия като може би най-положителния от началото на Механизма за сътрудничество и проверка и изрази увереност, че механизмът ще бъде премахнат до края на следващата година и..

публикувано на 20.11.17 в 12:07

ЕС тръгна по-решително към изграждането на обща отбрана

Европейският съюз тръгна по-решително към изграждането на обща отбрана. Това е крачка към обединяването на отбранителни способности, която намери своя формален израз в подписания преди седмица в Брюксел важен документ, в рамките на заседанието на Съвета..

публикувано на 20.11.17 в 07:58

Още за новия европейски регламент за защита на личните данни

Задължително криптиране на данните, непрекъснат мониторинг и следене на пробиви в компютърните системи, задължително служител по сигурността на данните и правото на клиента да бъде забравен, след като и прекрати взаимоотношенията си с банка..

публикувано на 16.11.17 в 15:36

Разкритията от „Парадайз пейпърс“ дават нов стимул за данъчни реформи в ЕС

Скандалите с „Люкслийкс“, Панамските досиета и най-новото журналистическо разследване „Парадайз пейпърс“ дадоха нов тласък на волята за данъчни реформи в ЕС. Предложението на Комисията за хармонизиране на данъчното облагане е в ръцете на Съвета на ЕС...

публикувано на 14.11.17 в 12:47

Общоевропейско лого „планински продукт“

В помощ на планинските производители се обмисля създаването на общоевропейско лого „планински продукт“, с което да се отличат произведените от тях висококачествени храни. Близо 40 % от  територията на България е с планински и полупланински релеф, а 20 %..

публикувано на 14.11.17 в 08:40

400 млрд. евро годишно ще струва на ЕС преходът към чиста енергия

Европейският съюз потвърди решимостта си за преминаване в дългосрочен план към екологично чиста енергия, като на специална среща на високо равнище в Европейския парламент бе поставен с особена тежест въпросът за стойността и финансирането на енергийния..

публикувано на 12.11.17 в 14:20
евранет Ева Майдел

В Стара Загора евродепутатът Ева Майдел откри изложба и разясни бъдещите приоритетите на ЕС за младите хора

Стара Загора ще бъде домакин на международна младежка конференция по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това обяви на среща- дискусия посветена на приоритетите на България като председателстваща страна на Съвета на ЕС..

публикувано на 10.11.17 в 08:41
евранет Емил Радев

Шенген и новата система Вход/Изход с принос за подобряване на европейската сигурност

Холандия да преразгледа решението си за недопускане на България в Шенгенското пространство, призова наскоро евродепутата от ЕНП Андрей Ковачев . За да бъдат приети България и Румъния в Шенген е необходимо съгласието на абсолютно всички държави, което..

публикувано на 09.11.17 в 15:55

Очакваните промени след конференция за климата на ООН в Бон

В Бон вече започна конференцията за климата на ООН под председателството на правителството на Фиджи – една от онези държави, които са най-уязвими от климатичните промени през последните десетилетия. До 17 ноември министрите на околната среда от цял свят..

публикувано на 09.11.17 в 08:25
 Владимир Уручев

Владимир Уручев: "Евроскола" е една от най-успешните програми на Европейския парламент

Европейският парламент поддържа програма „Евроскола“, която е насочена към най-младите европейци. Представя я евродепутатът Владимир Уручев, който изтъква, че   „Евроскола“ е една от най-успешните програми на Европейския парламент, която дава..

публикувано на 07.11.17 в 15:30

България трябва да увеличи инвестициите в наука

България трябва да увеличи инвестициите в научни изследвания и иновации до 2% от БВП през следващите години, каза еврокомисарят по бюджет и финанси Гюнтер Йотингер. В момента нашата страна инвестира 0,3 на сто в научно-изследователска дейност. ЕС има за..

публикувано на 07.11.17 в 08:30
евранет георги Пирински

От всички страни в ЕС само в Люксембург и България няма специално законодателство, което урежда статута на жестомимичния език

Комисията по заетост и социални въпроси на Европейския парламент разгледа проектодоклад по изпълнението на Европейската стратегия за хората с увреждания. Подобни документи следва да се вземат предвид при по-нататъшното разработване на редица актове,..

публикувано на 04.11.17 в 14:10

Над 9 милиона души от страните- членки на ЕС са участвали в програмата "Еразъм +" за 30 години

Тази година се навършват 30 години от действието на програмата "Еразъм+" По инициатива на евродепутата Светослав Малинов се организира първи национален форум, посветен на постиженията на програмата и нейното бъдеще.   На 3 и 4 ноември в гр...

публикувано на 01.11.17 в 18:00

Данните като новото полезно изкопаемо

С предложение за корекции и допълнения към действащата от 2002 година директива за защита на личните данни при електронните комуникации, Европейската комисия цели обхватът на регулациите да се синхронизира с бързопроменящата се действителност на..

публикувано на 31.10.17 в 08:25

Голямата разлика в стандарта на труд и живот може да разруши солидарността между страните в ЕС

Мислейки за бъдещето, страните членки и институциите трябва   по-дългосрочното да планират бюджета на ЕС, защото само така подсигуряват финансирането на всички свои цели и важни проекти. И така се гарантира запазване и развиване на постигнатото. Това..

публикувано на 30.10.17 в 11:59

ЕП гласува нови правила за граничен контрол

Европейският парламент гласува нови правила, които трябва да улеснят граничните проверки на пътници от страни извън Европейския съюз. Новата система се наричана "вход - изход" и от нея се очаква да подобри управлението на външните граници на Шенгенското..

публикувано на 30.10.17 в 08:09

Предизвикателствата пред ЕС в началото на новия европейски политически сезон

Физическа и социална сигурност искат европейците от Европейския съюз - тезата е на евродепутата от Европейската народна партия Андрей Ковачев, изречена по време на конференция на тема: „Предизвикателствата пред Европейския съюз в началото на новия..

публикувано на 27.10.17 в 09:49

Социалните министри в ЕС постигнаха споразумение по директивата за командированите работници

Социалните министри на страните членки на ЕС постигнаха в Лисабон споразумение за реформа на директивата за командированите работници. Максималният период за командироване е 12 месеца, но може да бъде удължен с още 6 месеца по искане на фирмата. Франция..

публикувано на 26.10.17 в 08:25