По-ефективна и по-справедлива стопанска политика гарантира Европейския съюз за периода 2014-2020-а година

Снимка: Архив
Конференция за новата обща селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2014 - 2020-а година се проведе в българската столица. Тя е част от проект „Насърчаване на зелено и устойчиво бъдеще в България чрез повишаване на информираността на обществото”, който се финансира от главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” на Европейската комисия.

Евродепутатът Ивайло Калфин обясни, че за първи път от създаването на Съюза бюджетът се намалява и ще е в размер на 960 млрд. евро.
 
Средствата за селско стопанство през новия програмен период за ЕС са в размер на над 373 млрд. евро, което е по-малко от досегашните средства - 420 млрд. евро.
Калфин даде и някои статистически данни - 77 процента от територията на ЕС са селски региони, от тях 47 процента са земеделски земи, а 30 процента - гори. Специално за "Евранет+" ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България - Огнян Златев коментира общата рамка на новата селскостопанска политика на Европейския съюз и новостите в нея.
 
В звуковия файл можете да чуете цялото издание на Евранет плюс.
По публикацията работи: Юлия Владимирова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!