ЕК търси позицията на Турция по проблемите на превозвачите

Снимка: Архив

Франция, Германия и други европейски страни сформираха клуб на държавите от Европейския съюз с безпилотни самолети. Целта е да се създаде до 10 години "европейско поколение" безпилотни самолети. Групата беше създадена по време на срещата на министрите на отбраната в Брюксел. Безпилотните самолети са смятани за полезни за военни операции, като разузнавателни мисии, ликвидиране на терористи в отдалечени райони. Целта е Евросъюзът да разполага с многонационална самолетна флотилия за презареждане на машини във въздуха до 2019 година.

Европейската комисия ще потърси информация от турските власти във връзка с ескалиращите проблеми, които срещат автомобилните превозвачи при превозите между Европейския съюз и Турция.

Това съобщи евродепутатът Преслав Борисов, който бе изпратил запитване до еврокомисаря по транспорта Сийм Калас във връзка с проблемите на превозвачите по турските граници.

Сийм Калас подчертава, че до евентуалното бъдещо сключване на споразумение между ЕС и Турция в областта на автомобилния транспорт, отношенията между държавите членки на ЕС и турската държава в областта на автомобилните превози ще продължат да се уреждат чрез двустранни или многостранни споразумения.

Още европейски новини:

www.euranetplus-Inside.eu

По публикацията работи: Р.Билярска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!