Берлин и Париж споделят опасенията на Лондон за нов имигрантски наплив

Снимка: Архив

Германия и Франция се присъединиха към британския премиер Дейвид Камерън с обявяването на нови ограничения на социалните помощи за имигранти от ЕС, пише в. "Файненшъл таймс".

Новата широка коалиция на Ангела Меркел се ангажира със строги мерки срещу "неоправданите претенции за социални помощи", за да ограничи мотивацията за имигриране, а Франция поиска засилен контрол за временно работещите чужденци, отбелязва изданието.

Берлин и Париж споделят опасенията на Камерън, че евентуалният наплив от румънски и български работници догодина ще увеличи подкрепата за десни популистки партии на изборите за Европейски парламент. Темата за миграцията ще бъде повдигната на започващата днес във Вилнюс среща на върха на ЕС за Източното партньорство.

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко призова Европейския съюз да не поставя предварителни условия за подписването на споразумението за асоцииране на бившата съветска република, предаде ИТАР-ТАСС.

Ако под натиска на масовите протести в Украйна и чужбина президентът Виктор Янукович в последния момент все пак реши да подпише договора, за което има оскъдна надежда, аз ви моля да подпишете документа без каквито и да било колебания и условия, включително касаещи моето освобождаване, пише Тимошенко в обръщение до европейските лидери, разпространено вчера от дъщеря й Евгения.

Още европейски новини:

www.euranetplus-Inside.eu

По публикацията работи: А.Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!