Съветът на ЕС по социалната политика обсъжда свободното движение на работници

Снимка: Архив

На заседание на Съвета на ЕС по заетостта, социалната политика, здравеопазването и потребителските въпроси в Брюксел ще бъдат обсъдени: свободното движение в ЕС, приобщаването на ромите, равенството на половете в управлението на обществените дружества и безработицата сред младежите. По въпроса за свободното движение на работници, в навечерието на пълното отпадане от 1 януари догодина на всички ограничения за наемането на българи и румънци в ЕС, Европейската комисия предложи допълнителни мерки за борба с измамите със социалните фондове. Според ЕК днес е последната възможност Съветът да подкрепи тези допълнителни мерки, за да бъдат утвърдени от Европейския парламент преди изборите през май догодина, съобщава БТА.

Европейският комисар за транспорта Сийм Калас ще представи нов регламент за разширяване на употребата на електронни устройства на борда на самолети.

Предвижда се пътниците на всички европейски авиокомпании да могат да използват личните си електронни устройства в ограничен режим във всички фази на полета, включително при излитане и кацане. Забраната продължава да важи за ноутбук и лаптоп компютрите. Очаква се новият регламент да влезе в сила преди Коледа.

Още европейски новини:

www.euranetplus-Inside.eu

По публикацията работи: В.Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!