Конференция в Потсдам за медиите в Евросъюза

Снимка: Архив

Медиите в ЕС, регулация и изграждането на европейската идентичност. Международна конференция в Потсдам.

Медиите винаги са били в полезрението на европейските институции, а в началото на тази година се заговори за това медиите в цяла Европа да бъдат регулирани от по-строги общи правила, за което съобщи еврокомисарят за дигиталните технологии Нели Крус.

Проблемът за качеството на журналистическите текстове, предавания и репортажи поражда загриженост у всички членки на ЕС, пише в посочеиня доклад, който обаче не посочва поименно нито една държава. Ние обаче си спомняме Ангела Меркел, облечена в хитлеристка униформа, Волфганг Шойбле като Ам Гъл от "Властелина на пръстените", статуята на Афродита, която показва среден пръст, богинята Виктория с пречупен кръст в ръката....Ако съдим по публикациите в медиите, поставянето на въпроса за европейското единство и добросъседството е съвсем резонно. Разрушават ли медиите Европа? Това е голямата тема на международната конференция в Потсдам, организирана от "М100", на която ще бъде дискутиран въпроса за медиите в единен Европейски съюз. На конференцията ще бъде връчена и германската награда за защита на правата на човек. Изборът на журито тази година пада на "Стоящият човек" - Ердем Гюндюз, истанбулския артист, превърнал се в емблематична фигура на протестите срещу турското правителство през юни.

По темата: Сабине Сасе, програмен мениджър на проекта "М100" за международната конференция в Германия и Радина Колева, българският участник в Потсдам.

По публикацията работи: В.Николова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!