Данаил Папазов обясни забавянето на раздаването на декодерите с изчакване на отговор от ЕК

Снимка: Архив

На тържествена церемония през седмицата в сградата на телевизионната кула в столицата на бул. "Пейо Яворов", бе спрян сигналът на аналоговата ефирна телевизия в България. Така, в присъствието на високопоставени гости, официално беше даден старт на цифровата ера. Много анализатори обаче определиха процеса като провал.

В интервю министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов обяснява забавянето в сроковете с позицията на Европейската комисия, която трябваше да каже дали е нерегламентирана държавна помощ раздаването на декодери на социално слаби семейства. Извън това забавяне, позицията му е, че работата на институциите е свършена добре. Министърът информира и за приета позиция на правителството, в подготовка на защитата на България пред Европейския съд по дело за непрозрачност и концентрация на собственост при конкурсите за мултиплекси.

Председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов говори за това, че техническата и битовата страна са на път да изместят фокуса от културните аспекти на цифровизацията, която, според него, е едно от най-модерните неща, правени в България.

По публикацията работи: Т.Величкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!