Онлайн дискусия на Вивиан Рединг с блогъри от различни страни в Европа

Снимка: Архив

Как искаме да изглежда Европа през 2020-а година? Това е ключов въпрос, на който заместник-председателят на ЕК Вивиан Рединг търсеше отговори в поредица от диалози с граждани, политици, анализатори, журналисти и блогъри през цялата "Европейска година на гражданите" - каквато беше 2013-та.

Поредицата продължи и през тази година - вчера Вивиан Рединг дискутира онлайн с петима блогъри от цяла Европа, сред които беше и Аделина Марини, основател и главен редактор на сайта www.euinside.eu. Сред темите на виртуалната среща бяха бъдещето на Европа, доверието между членовете на Съюза и извън него, защитата на данните, кризата и излизането от нея и др.

Аделина Марини споделя в интервю, че темата за доверито е доминирала в разговора, като Вивиан Рединг е акцентирала върху проблема с нарушеното доверие вътре в самия ЕС. От този проблем, според участниците в дискусията, произтичат и негативните настроения към българи и румънци в някои от старите страни-членки. Други акценти от разговора с Реднинг, които Аделина Марини коментира, са гражданския диалог в България при продължаващи протести и механизма за върховенство на закона, който ще бъде представен през пролетта.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu

По публикацията работи: Т.Величкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!