Гърция изрази съжаление заради резулатите от швейцарския референдум


Министерството на външните работа в Атина публикува съобщение, в което изразява съжалението си за отношението на Швейцария към имигрантите. В ролята си на  председател на Съвета на Европейския съюз Гърция коментира резултата като нарушение на правото за свободно движение на хора в рамките на Европа.Атина предлага ЕС да активизира контактите си с правителството на Швейцария и съвместно да се обсъдят темите за имиграцията.

Европейският съюз препоръчва на Украйна да използва международния механизъм за уреждане на вътрешнополитическата криза, се посочва в декларация, приета от министрите на външните работи на 28-те държави членки  в Брюксел, предаде Франс прес .

В документа се посочва, че външните министри на ЕС приветстват решението на украинския парламент да отмени законите, ограничаващи гражданските свободи. В изявлението се отбелязва, че ново правителство, представящо всички страни в Украйна, и реформа на конституцията, която да позволи да се върне балансът на властите в страната, както и подготовката на честни и свободни президентски избори ще позволят на Украйна да се върне на пътя на реформите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!