Германия е против прибързване с европейския отговор на швейцарския референдум

  Американският вицепрезидент Джо Байдън се намеси в политическата криза в Украйна, която прерасна в смъртоносно насилие. Той телефонира на президента Виктор Янукович и заяви, че трябва да изтегли правителствените сили, които щурмуват протестния лагер на площад "Независимост" в Киев, предаде AFP.
 
  На преговорите с президента на Украйна Виктор Янукович представителите на опозицията настояваха за незабавно обявяване на примирие и изтегляне на войските, за да се запази животът на хората. Това зави един от лидерите  на опозицията  Арсений Яценюк.
По думите му, от своя страна държавният глава е предложил на опозиционерите „да се предадат и да напуснат територията на площад "Независимост”.
Яценюк каза, че тъй като примирие не е обявено и „такова желание у властите няма”, Украйна се е оказала „на прага на най-драматичната страница” в своята история.
Ще останем с хората. На площад "Независимост" има мирни хора и те имат правото да стоят тук и да продължават своя мирен протест, добави той. 



 Германският канцлер Ангела Меркел се изказа срещу прибързването с европейския отговор на швейцарския референдум за ограничаване на имиграцията от ЕС, съобщава АФП.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!