Консенсус в ЕС за санкции на украински висши представители заради насилието в Киев

Споразумението за примирие и начало на преговори между властите и опозицията в Украйна ще бъде  разгледано на извънредната среща на външните министри от Европейския съюз днес в Брюксел, заяви прессекретарят на върховния представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Катрин Аштън, Мая Кочиянчич. Външните министри на Франция Лоран Фабиюс, на Германия Франк Валтер Щайнмайер и на Полша Радослав Шикорски бяха тази сутрин в Киев малко преди срещата в Брюксел на външните министри на държавите членки на Евросъюза.
Страните от Европейския съюз са постигнали консенсус за налагане на санкции на украински висши представители заради насилието в Киев,  заяви полският заместник-външен министър Пьотър Серафин, цитиран от Ройтерс.



Правителството одобри позициите на България за предстоящите два Съвета на Европейския съюз - по конкурентоспособност  по образование,култура и спорт, съобщава правителствената пресслужба.
Икономическите министри на държавите-членки на Евросъюза ще  ще обсъдят теми  за възраждане на европейската промишленост, "Визия за вътрешния пазар на промишлени продукти", "Цени и разходи на енергията в Европа" и "Рамка за политиките в областта на климата и енергетиката през периода 2020-2030".

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!