Германският канцлер не обеща радикална реформа в ЕС в речта си в Лондон

Германският канцлер Ангела Меркел заяви пред британския парламент, че не е готова да обещае основна реформа на Европейския съюз, каквато Лондон иска, но каза, че блокът се нуждае от известни промени и Великобритания не трябва да го напуска, предаде "Ройтерс".

Меркел беше на  еднодневно посещение в Лондон в момент, когато несигурността за бъдещето на Великобритания в ЕС се засилва заради обещанието на премиера Дейвид Камерън да предложи на британците референдум за излизане или оставане в съюза, ако спечели властта през 2015 г.

Настоящата година ще бъде първата на растеж за икономиката на Гърция. Оптимистичната прогноза направи управителят на гръцката централна банка Йоргос Провопулос в представения от него годишен доклад на институцията за състоянието на икономиката, цитиран от световните агенции.

В доклада банкер номер едно на Гърция подчертава необходимостта от прилагане на комплексна национална политика за излизане на страната от кризата и призовава за нов модел на развитие.Като приоритети управителят на Централната гръцка банка препоръчва свиване на бюрократичните разходи за предприятията, създаване на по-ефикасен публичен сектор и на стабилна, благоприятна данъчна рамка.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!