Европроект обучава младежи за участие в местната власт

Как младежите да се включат по-активно в местната власт? И как младите да участват по-активно в вземането на решенията в администрацията?

В сдружението "Център за развитие и подкрепа на бизнеса" работят по проект, който включва обучение на 30 варненски младежи за подобряване на техните компетенции и активно участие във вземането на решения на местно ниво.

Екипът, който работи по проекта е обхванал младежи от различни социални групи и възраст, за да има широко представителство на интересите на младите хора, разказва ръководителят на проекта Таня Стоянова. Според нея младежите участвали с интерес в работата на проекта, поставяли въпроси и  внесли повече рационалност в работата с администрацията. 



Ще ви срещнем с двама от курсистите, които разказват за  интереса си към разширяване на знанията в областта на администрацията и за резултатите от инициативата.Това са Берна Ириза - дванадесетокласничка от търговската гимназия във Варна и Младен Георгиев, който наскоро е завършил бизнес икономика в икономическия университет в града.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!