Взаимопомощ между деца и младежи от различни етнически групи в България и страните от ЕС

Професионалното и личностно развитие на младите хора на страните от ЕС, без разлика на тяхната етническа, расова и религиозна принадлежност е основен приоритет в политиката на ЕС и ЕК.
Фондация „Етническа хармония” вече 18 години  разработва и реализира програми за утвърждаване на етническа хармония, толерантност и взаимопомощ между деца и младежи от различни етнически групи в България.

Само през  изминалата 2013  година са били изпълнени  множество европейски проекти и програми на Европейската комисия, чрез които се дава възможност на младежите от различните етнически групи да натрупат международен опит. Такива са семинарът в Германия на тема „Социално включване и интеграция чрез музикални методи” , финансиран от Федералната агенция за гражданско общество, както и обучението по проекта  „Младежки обмен” по програма „Младежта в действие” на Европейската комисия. В него  бяха включени  партньори от България, Румъния, Молдова, Украйна, Армения и Турция.
За ползата и добрите резултати от работата в тази насока разказва Румяна Куцарова - председател на Фондация „Етническа хармония”.



Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!