Шрьодер: ЕС е отговорен за ситуацията в Украйна

Герхард Шрьодер Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер смята, че Европейският съюз с политиката си по отношение на Украйна е отговорен за ситуацията там.
На събитие, организирано от германското издание Zeit в Хамбург Шрьодер заяви, че Европейската комисия е направила „грешка в самото начало”, когато е предложила на Киев да подпише споразумение за асоцииране със структурите на Европейския съюз с условие „или-или”.
Шрьодер  определя нахлуването на руски войски в Крим като нарушение на международното право, но призовава да не се бърза с демонизирането на Путин.



Броят на чужденците, живеещи в Германия, е достигнал рекорд през 2013 г., показват данни на Федералната статистическа служба, цитирани от "Франс прес".
Според статистиката, 7.6-те милиона чужденци във Федералната република в края на 2013 г. са с 5.8% повече, отколкото през предишната година, а най-много от тях са от страни членки на Европейския съюз.
Най-голяма част от новодошлите чужденци произхождат от Източна Европа, най-вече от Полша и Унгария. Силно е нараснал броят на кандидат-имигрантите от Румъния и България, но като цяло делът им в общата бройка имигранти остава малък.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!