Съветът на ЕС обсъжда обстановката в Украйна след референдума в Крим


  Съветът на ЕС по външни работи заседава днес в Брюксел. Основна тема на обстановката в Украйна.  Очаква се министрите на външните работи да се обединят около позиция, свързана с референдума за отделянето на Крим от Украйна и приобщаването му към Руската федерация. Те ще приемат и решение, свързано с очакваното подписване на споразумението за асоцииране между Европейския съюз и Киев в политическата му част.
  Съветът на Европейския съюз ще обсъди следващите стъпки по отношение на налагането на санкции срещу Русия, включително в областта на замразяването на имущество и налагане на визови ограничения срещу конкретни руски граждани.



Великобритания нарече фарс вчерашния референдум в Крим за присъединяване към Русия и отказа да признае резултата от него, предаде Франс прес.
  Външният министър Уилям Хейг заяви преди днешната среща на външните министри на страните в Европейския съюз, че референдумът нарушава украинската конституция. Той отправи призив към колегите си от Европейския съюз да подкрепят мерки, които да изпратят силен сигнал на Русия, че това предизвикателство срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна ще има политически и икономически последици, добавя АФП.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!