Фондация прави изследване за трайната интеграция на лица, получили статут на бежанци или хуманитарен статут


Изследване за трайната интеграция на лица, получили статут на бежанци или хуманитарен статут започва фондация „Ви Арт“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския бежански фонд.

Целта на изследването е хората в България да се отворят за приемането на бежанците, за да се почувстват те част от общността и полезни за нея. Резултатите от проучването ще помогнат за подобряване на механизмите за адаптиране и разработването на стратегически документи и политики по отношение на интеграцията на бежанците. Тези резултати ще бъдат използвани за привличане на вниманието на институциите, медиите и обществото към пропуските в процеса и въвличането им като заинтересовани страни.

Повече за проекта разказва  неговия  ръководител Величка Тодорова

За интеграцията на бежанците чрез работа говори и Радина Банкова, председател на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил. Шивашки фирми от няколко града в страната вече  проявяват интерес към получилите статут на бежанци, само че бежанците не проявяват интерес към работата, разказва още Радина Банкова. 

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!