Украйна започна да изтегля своите военнослужещи от Крим към вътрешността на страната

Украйна започна да изтегля своите военнослужещи от Крим към вътрешността на страната на фона на опасенията, че Русия планира да нахлуе по-дълбоко на украинска земя, след като членове на проруски милиции завзеха три украински бойни кораба, пише The Daily Mail.Тези действия дойдоха часове преди ЕС да разшири списъка си със санкции срещу руски чиновници заради завземането на Крим, припомня изданието.

Европейският съюз обеща да подпише споразумения за асоцииране с Молдова и Грузия до юни, съобщава Ройтерс, цитирайки думи на председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. По този начин ЕС ще покаже на Русия, че е решен да приближи бившите съветски републики по-близо до себе си и да ги отдалечи от орбитата на Москва, отбелязва агенцията.

Страните членки на Европейския съюз постигнаха споразумение за борба с данъчните измами, предаде Франс прес.  Основен момент в споразумението е увеличаването на автоматичния обмен на информация между 28-те за данъчните задължения и паричните трансфери на тръстове и фондации.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!