Делегация на ЕС обсъжда в Киев финансовата помощ за Украйна

Делегация на ЕС начело с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле пристига днес в Киев, за да обсъди предоставянето на Украйна на неотложна финансова помощ.


Тези държави от Европейския съюз, които някога бяха от източната страна на Желязната завеса, имат най-силни основания да се страхуват от руска агресия, но могат и да загубят най-много от налагане на санкции, пише Ройтерс.
Повечето от тях са готови твърдо да се противопоставят на всеки опит на общността да предприеме следваща фаза от санкции, засягащи търговските и икономическите връзки. Представители на повечето бивши комунистически страни в ЕС казват, че главната им грижа не е заплахата за сигурността, а
възстановяването на крехките им икономики, което може да бъде застрашено, ако се наложи да прекъснат търговията с Русия, посещенията на руски туристи и доставките на руски газ, пише още Ройтерс.
 


Европейската комисия може да  подпомогне страната ни експертно и финансово за разработването на Интеграционна стратегия и план за приобщаването на бежанците. Това стана ясно след среща на министър-председателя Пламен Орешарски с еврокомисаря Сесилия Малмстрьом по време на визитата й в  София.   

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!