ЕС се надява да не се наложат икономически санкции срещу Русия

Страните от Европейския съюз се надяват, че необходимост от налагането на икономически санкции срещу Русия няма да възникне, но ако се наложи, те са готови да отстояват стабилността в Европа, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от украинското издание „Лига”.
Европейският съюз подкрепя Украйна и предупреждава Русия, че ще плати висока цена, ако продължи с действията си”, каза Барозу в интервю за Bloomberg. Той не уточни какво именно може да стане повод за третата фаза от санкциите.
 
  Европейската комисия публикува предложение за нов регламент за биологичното производство и етикетирането на биологични продукти. През последните десет години пазарът на Европейския съюз за биологични продукти е нараснал четирикратно, което налага съответното актуализиране и приспособяване на правилата, така че секторът да може да продължи да се развива и да се справя с предизвикателствата в бъдеще, съобщава Рапид. Някои от конкретните предложения на Комисията са да се укрепи контролът, да се улесни преминаването на малките земеделски стопани към биологично производство, като се въведе възможността за включването им в система за групово сертифициране; Друго предложение е да се опрости законодателството, за да се намалят административните разходи за земеделските стопани.


Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!