Фарадж: Ръцете на Европа са облени в кръв заради Украйна

Русия ще бъде ударена от нови санкции от Европейския съюз, засягащи търговските потоци между ЕС и Русия и руската енергетика, финансови услуги и военен сектор, ако Москва реши да навлезе в Източна Украйна, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от "Ройтерс".

Камерън обяви в детайли обхвата на евентуални бъдещи санкции на ЕС преди да се срещне с делегация от украински депутати , включваща Виталий Кличко, когото агенцията определя като вероятен кандидат за президент, и Петро Порошенко, който е един от най-богатите украинци.



 По време на телевизионен дебат с лидера на Либералдемократическата партия Ник Клег, лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж заяви, че „ръцете на Европа са облени в кръв”, заради случилото се в Украйна, пише „Huffington Post”.
„Британското правителство окуражава Европейския съюз към империализъм и експанзионистичност. Не искам европейска армия, флот, военновъздушни сили  или политици да се месят там. Това няма да е добре за Украйна”, заяви Фарадж.

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!