Великобритания и Германия ограничават "социалния туризъм"

Британският премиер Дейвид Камерън се ангажира да работи в тясно сътрудничество с германския канцлер Ангела Меркел, докато нейното правителство разглежда предложенията, предназначени за ограничаване на "социалния туризъм", пише в. The Daily Express.
В момента Берлин изучава доклад, препоръчващ ограничаване на времето, за което безработните мигранти от други държави-членки на Европейския съюз могат да останат в страната, докато си търсят работа. Документът препоръчва още имигрантите, които са извършили злоупотреби със социалната система, да бъдат наказвани с временна забрана за влизане.
Камерън заяви, че ще работи с германците и с други съюзници, подкрепящи подобни възгледи, за да види дали те биха могли да наложат по-строги правила в Евросъюза за в бъдеще.


Германският канцлер Ангела Меркел изрази мнение, че Европа ще намали зависимостта от руските енергийни източници като дългосрочна последица от кримската криза, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ще има изцяло нов поглед върху цялостната енергийна политика", е цитирана да казва Меркел и още: "В Европейския съюз има висока зависимост от руския петрол и газ. Германия не е толкова засегната и нейната зависимост от тях отдавна не е от най-високите в Европа. С изявлението си канцлерът даде косвен отговор на полския премиер Доналд Туск, който по-рано заяви, че германската зависимост от газа „може сериозно да ограничи суверенитета на Европа".

Още европейски новини:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!