130 000 имигранти от ЕС идват годишно във Великобритания


Ако мигрантите от ЕС идват със същото темпо във Великобритания, с което идват на година, то за четири години те ще образуват цял един град с размерите на Манчестър, предупреждава британският в. "Дейли мейл", като се позовава на доклад на организацията Мигрейшън уоч. Нетната миграция от ЕС във Великобритания на година е 130 000 души. В тази цифра се включват 50 000 румънци и българи и 40 000 поляци и други източноевропейци.

Европейската комисия предложи  да бъде създадена "пътническа виза" за страните от шенгенското пространство, валидна една година, за да се привличат богати китайски и руски туристи, предаде Франс прес.

"Твърде много туристи се разколебават да пътуват в Европа заради сегашните процедури и високите им цени. Това представлява големи загуби за икономиката на ЕС", обясниха  пред журналисти европейските комисари Сесилия Малмстрьом (за вътрешните работи) и Антонио Таяни (за промишлеността). Малмстрьом препоръча освен това да се намали от 15 на 10 дни срокът за издаване на виза, да се разработи система за онлайн подаване на молби и премахване на някои правила за младежи под 18 години. Предложенията веднага са били изпратени на държавите, но не се очаква да бъдат разгледани по-рано от есента, когато ще започне работа новият Европейски парламент.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!