Стартира мониторинг на Евроизбори 2014

 "Социалните медии и европейските избори" - това е темата на конференция в Европейския парламент.  В нея участват заместник-председателите на ЕП Александър Алваро и Отмар Карас. Презентация ще направи Алек Рос, главен съветник в областта на иновациите на бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън. Експерти от Европа и САЩ ще представят своите виждания как да се поддържа интересът и активността на публиката в социалните медии и по какъв начин тези нови инструменти за комуникация могат да се използват в политическите кампании.
   В България за трета година Институтът за социална интерграция, в партньорство с Фондация за европейски прогресивни изследвания - Брюксел, провежда мониторинг на предизборния и изборния процес. Двете организации целят подкрепа на демократични, прозрачни и честни избори за представители в Европейския парламент, постигане на превантивен ефект върху възможността за нарушаване демократичността на изборите и повишаване участието на гражданите в изборния процес.



   Галина Асенова, Изпълнителен директор на ИСИ коментира в интервю, че промените в изборното законодателство в последния момент затрудняват работата на наблюдателите и се отразяват негативно върху имиджа на страната. Асенова акцентира и върху медийното наблюдение върху регионални издания, за да се обясни традиционно слабия интерес към гласуване на евро-избори.   

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!