България е сред страните в ЕС, в които 90 на сто от ромите не завършват училище

Дейвид Камерън беше подложен на унищожителни атаки от страна на Европейската комисия, която го обвини, че не е успял да се справи със ситуацията около големия смог, който покри някои части на страната като „природен климатичен феномен”, пише The Guardian.
Центровете за спешна медицинска помощ в Лондон са отбелязали повишение с 14% на обажданията за дихателни проблеми, причинени от лошото време.


Около 90 на сто от ромите в България, Словакия, Унгария, Румъния и Чехия напускат училище, без да са завършили своето образование, съобщи Европейската комисия. 



Предоставянето на възможност за качествено образование не е само въпрос на човешки  права, коментира по повод днешния Европейски ромски съвет еврокомисарят Андрула Василиу. Според нея обучението е единственият изход от бедността и изключването на милиони роми. ЕК отбелязва, че от 2011 г. за ученето на ромите е осигурено финансиране чрез Европейския обществен фонд.  В срещата на високо равнище на Европейския съюз днес, посветена на интеграцията на ромите, от българска страна ще присъства вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!