Великобритания засилва ограниченията за достъп на чужденци до социални помощи

Най-големите профсъюзни обединения в държавния и частния сектор в Гърция ще проведат 24-часова стачка в знак на протест срещу цитирам „новите катастрофални мерки за съкращения на държавния сектор, уволнения на хиляди служители и ликвидиране на трудовите и социалните права”, предава Франс прес.
В стачката ще вземат участие хиляди служители от държавни предприятия и организации за местно самоуправление, служители на банки и финасови инспекции, преподаватели в университети и училищата. В държавните болници ще бъдат приемани само спешните случаи. Транспортът ще е спрян, няма да работят и магазините.



Великобритания засилва ограниченията за достъпа на чуждестранни граждани, търсещи работа, до социални помощи, съобщава Ройтерс, отбелязвайки, че премиерът Дейвид Камерън се старае да намали имиграцията преди националните избори догодина. Проучванията на общественото мнение показват, че избирателите са загрижени от имиграционните равнища - тенденция, отразена в нарастващата популярност  на антиевропейската Британска партия на независимостта, която е против "имиграцията на отворените врати" и отне част от електората на консерваторите на Камерън. Съгласно новите правила имигрантите от всички страни, които пристигат във Великобритания да търсят работа, ще трябва да чакат три месеца, преди да могат да кандидатстват за социални помощи за децата си.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!