Нови европейски правила ограничават субсидиите за възобновяема енергия

Eвропейската комисия прие правила, с които да се ограничат държавните субсидии за някои източници на възобновяема енергия, съобщиха от пресслужбата на институцията. Според Брюксел новите правила ще помогнат на държавите да постигнат климатичните цели за 2020 година. Правилата трябва да помогнат и за намаляване на цените на електроенергията. Новите критерии ще позволят плавен преход към по-адекватни механизми за подкрепа на възобновяемата енергия, обясни европейският комисар за конкуренцията Хоакин Алмуня. Според природозащитници правилата са победа за индустрията и ще разрушат сектора на възобновяемите източници като ще са във вреда и на потребителите.

Европейската комисия прие мерки за подобряване на корпоративното управление на около 10 000 компании на фондовите борси в Европа.  С други предложения ще се предоставят разходно ефективни решения в областта на дружественото право за малките и средни предприятия, които развиват стопанска дейност в чужбина.

Комисарят по въпросите на вътрешния пазар и услугите Мишел Барние заяви, че предложенията ще стимулират акционерите да се ангажират повече с компаниите, в които инвестират, и да вземат под внимание дългосрочните перспективи.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!