Експерти: Проблемите на свободното движение се решават чрез повече Европа


Гражданите на Европейския съюз  упражняват правото си на свободно движение в други държави - членки главно с цел да се възползват от възможностите за работа. В ново проучване се разглеждат 6 града с многофункционален състав на населението и то показва, че притокът на по-млади хора оказва положително въздействие  в тези градове.

Българският евродепутат Филиз Хюсменова обясни в предаването какво  правят депутатите,  за да улеснят свободното движение на европейските граждани.

Тя съобщи за документите, които ЕК е приела досега и документите, върху които се работи, да се реализира тази цел. Хюсменова изброи няколко неверни твърдения, за ситуации, породени от свободното движение.  Тя подчерта, че е улеснена работата на фирмите, защото няма да има легализация на преведени документи, отпада нуждата и от печатг върху документите, а те са около 20 вида. Тя уточни, че това е важно, защото 50 процента от малките и средникте предприятия имат международна дейност.
Доц. Денчо Георгиев, бивш представител на България в Световната търговска организация коментира, че  песимистичните очаквания са породени от икономическщатга криза, с финансирането на ЕС, с безработгицата. Всяка  държава не може сама да ги реши. Проблемите се решават чрез повече Европа, а не чрез разграждане на ЕС.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!