ЕС призова Русия и Украйна към сдържаност

Европейският съюз призова Русия да спре всички опити за дестабилизация в Украйна и прикани Киев да продължи да проявява сдържаност при операциите за възстановяване на реда, предаде Франс прес.
  Върховният комисар за външната политика и сигурността  Катрин Аштън заяви в комюнике, че е "сериозно обезпокоена от действията, предприети от въоръжени лица и сепаратистки групи в различни  градове в Източна Украйна". Тя отново призова Русия да уважава териториалната цялост на страната, да изтегли войските си, натрупани край границите и да спре всички операции за дестабилизиране на Украйна. Министрите на външните работи от Европейския съюз се събират в Люксембург, за да решат какви да бъдат евентуалните реакции на засилването на напрежението в Украйна и да направят преценка за последиците от заплахата на Русия да спре газовите доставки за Украйна.
 
 Европейският парламент ще гласува решение, според което всички потребители, които пребивават законно в Европейския съюз, включително и тези, които нямат постоянен адрес, ще имат възможност да открият основна банкова сметка, съобщават от Европарламента. Таксите и условията за всички платежни сметки трябва да бъдат ясни и лесно сравними, а потребителите ще могат лесно да сменят една разплащателна сметка с друга, предлагаща по-добри условия.


Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!