Национална кампания "Европейски ден на солидарността между поколенията"

Автор:

През 2008 година по предложение на Словенското председателство Европейският съвет приема  решение 29 април да бъде Европейски ден на солидарността между поколенията.

В следващите дни за шести пореден  път се провежда национална кампания, която цели не само отбелязването на деня като такъв, но провокиране на вниманието ни като общност към проблемите на общуването между поколенията.

Европейското единомислие в тази посока е насочено към  нуждата от промяна в политиките за възрастните хора в Европейски съюз. Акцент в кампанията и тази година е привличането на различни поколения с цел създаване на приемственост и мостове между тях.

Според Мария Петкова, директор на Фондация "Лале" - организатор на кампанията, въпреки различията в начина хората продължават да имат нужда от общуване, което изпълва и целите на търсенето на тази солидарност.

Според концепцията на Европейския съвет подобни инциативи имат както социален, така и икономически ефект.

В България двигател на тази национална кампания отново е Фондация „Лале” в партньорство с Националната мрежа за деца и Асоциация „Родители”.

„Включете се и вие!» - това е призивът, с който тази година организаторите приканват широк спектър от социални слоеве да намерят своето събитие, с което да участват в инициативата.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!