Die Welt: Финансовите пазари "треперят" заради конфликта в Източна Европа

Ескалацията на конфликта в Източна Европа разтърси световните пазари.

Ситуацията прилича на тази от 1979 година, когато СССР въведе войските си в Афганистан и цената на златото скочи два пъти, пише Die Welt. Борсовите експерти дълго време не възприемаха украинската криза сериозно, но сега това се променя. Ескалацията на конфликта тласка все повече инвеститори към обезопасяване на финансите им, тъй като финансовите пазари „треперят” както никога досега. Златото печели от създалата се ситуация, коментира немското издание.
  Френските шофьори на камиони започват борба с нелоялната конкуренция, тъй като европейското пространство дава възможност на някои транспортни компании да потъпкват социални придобивки, за да предлагат по-ниски цени, се казва в репортаж на телевизия Франс 3.

Под натиска на синдикатите, социалните власти обръщат повече внимание на шофьорите на волана на чуждестранни камиони. Докато френското законодателство предвижда драконовски правила за капацитета и условията на шофиране, продължителността на пътуване и превозваните стоки, някои работодатели се опитват да предлагат по-ниски цени като използват по-евтини шофьори, се казва в репортажа.



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!