Мартин Шулц започна в Париж предизборната си кампания

Кандидатът на европейските социалисти за председател на Европейската комисия, германецът Мартин Шулц, започна в Париж предизборната си кампания с обещание да се бори срещу укриването  на доходи и да улеснява растежа, предаде Франс прес. Едрите спекуланти печелят милиарди и прехвърлят тези печалби в данъчни райове, заяви той и се обяви в подкрепа на таксата върху финансовите транзакции. Шулц, който е председател на Европейския парламент от януари 2012 година, призова европейските избиратели да гласуват  за социалистите, които са издигнали кандидатурата му, "за една друга Европа - по-солидарна, по-социална, по-демократична".

Лидерът на холандската крайнодясна Партия на свободата, популистът Герт Вилдерс, хвърли отговорността за кризата в Украйна на Европейския съюз. В интервю за Ройтерс, той заяви, че Брюксел е провокирал насилие с обещания за интеграция на Киев в Европейския съюз. Според него Европа, няма никакви основания да създава обща стратегия против Русия, а приемането на санкции е безполезно.

И Марин льо Пен, лидерката на френския Национален фронт, също подложи на критики санкциите на ЕС срещу Русия. Цитирана от ИТАР-ТАСС, тя се обяви против лишаването на Русия от право на глас в ПАСЕ, като заяви, че "не трябва да се забранява да говорят на приятелските нации". Дори самата заплаха със санкции е контрапродуктивна мярка, смята крайнодясната лидерка.

Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!