Фарадж: Политиката ми по отношение на имиграцията е честна и проста

Лидерът на британската Партия за независимост Найджъл Фарадж заяви, че политиката ще бъде разтърсена, ако неговата формация излезе победител от европейските избори през май, предаде ВВС. Фарадж заяви, че политиката му по отношение на имиграцията и Европейския съюз е „честна” и „проста”.

В момента сме загърбили талантливите хора от Индия и Нова Зеландия заради отворените врати пред Румъния и България. А в това няма никакъв смисъл, допълни Фарадж при откриването на кампанията.

Румънците остават най-многобройната имигрантска общност в Испания, въпреки че е отечетен спад в броя им през последната година. Румънската общност в Испания наброява почти 800 хиляди души. На 1 януари тази година по данни на Испанския статистически институт населението на страната е било повече от 46 милиона жители. Според фициалните данни чужденците представляват 10,7 процента от населението на Испания. Все пак румънците остават най-многобройната имигрантска общност в Испания. На второ място са британците с близо 300 хиляди души, следвани от германците (139 хиляди) и португалците (малко над 100 хиляди души).



Още европейски теми:

www.euranetplus-inside.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!